Kako Poručiti

Poštovani korisnici, molimo vas da pre poručivanja naših proizvoda, pažljivo pročitate sledeće uslove.


Svakom kupovinom na našem sajtu, znači da ste pročitali uslove i da ste saglasni sa njima u potpunosti. Mesto isporuke naručene robe mora se nalaziti na teritoriji Republike Srbije.


Dostava nije ograničena iznosom ili količinom. Prodavac je u obavezi da se stara da roba u najkraćem roku bude dostavljena Kupcu putem kurirske službe, a u slučaju nemogućnosti slanja robe iz bilo kog razloga, dužan je da Kupca o tome obavesti u roku ne dužem od sedam dana.


Kupac može u zakonskom roku od 14 dana po prijemu, da poručenu robu vrati prodavcu bez ikakvog objašnjenja. Prodavac je u obavezi, da u tom slučaju kupcu vrati celokupan plaćeni iznos, izuzev troškova dostave robe. Zamena proizvoda može se izvršiti u roku od 14 dana od dana kupovine, odnosno uz račun i originalno pakovanje proizvoda. Troškove zamene i ovakvog povraćaja snosi kupac. Da biste ostvarili neko od prava prilikom vraćanja kupljenog proizvoda, naručena roba ne sme biti upotrebom oštećena ili pohabana, mora biti vraćena u originalnoj ambalaži, uz priložen račun. Originalna ambalaža ne sme biti pohabana ili na drugi način oštećena, jer se u u tom slučaju ne priznaje pravo na puni povraćaj novca, već se od ukupne vraćene sume odbijaju troškovi oštećene ambalaže.


Napomena: u cilju što lakšeg utvrđivanja odgovarajuće veličine poručenog artikla, na sajtu je navedena tabela veličina koja odgovara veličini određenog artikla.


MAJA DEKOR  garantuje kvalitet i originalnost robe koju isporučuje. U slučaju da kupac izvrši uplatu iznosa koji je manji od iznosa na koji je glasila profaktura, smatraće se da je kupoprodaja nije zaključena. Za sve porudžbine čija je vrednost jednaka ili je veća od 8000 dinara, isporuka je besplatna. Troškovi dostave za pošiljke čija je vrednost ispod 8000 dinara iznose 300 dinara. Roba se isporučuje kupcu lično ili osobi koju je kupac naveo kao primaoca pošiljke. Kupac ili primalac pošiljke mora se nalaziti na adresi koja je u porudžbenici navedena za isporuku robe u periodu od 8 do 17 časova, radnim danima i subotom. Ukoliko dostavljanje naručene robe bude onemogućeno zbog odsustva kupca ili druge osobe predviđene ovim uslovima i ukoliko roba bude morala da se vrati u polazišno mesto kupac će biti dužan da snosi i troškove povraćaja robe. Robu sa povraćaja, prodavac može dalje prodavati trećim licima, jer se u tom momentu kupoprodaja smatra raskinutom. Prilikom preuzimanja paketa kupac u prisustvu kurira ili poštara vizuelno proverava paket.


Ukoliko na paketu ima vidnih oštećenja u obliku pocepanih delova ili nagnječenja, kupac je dužan da zahteva otvaranje paketa u prisustvu službenog lica. Ako se tom prilikom ustanovi da su artikli oštećeni, službenik kurirske službe pravi zapisnik o reklamaciji. U slučaju oštećenja sadržine paketa, kurirska služba nadoknađuje nastale troškove. Vaše proizvode koje ste poručili i želite da kupite putem sajta www.majadekor.rs možete platiti gotovinom prilikom preuzimanja pošiljke od kurira.


U slučaju plaćanja gotovinom, prilikom preuzimanja paketa kurir će vam predati poručenu robu i uz istu ćete dobiti račun. Klikom na dugme “Poruči” dobijate automatsku e-mail poruku na osnovu koje Vas obaveštavamo da je Vaša porudžbina uspešno prosleđena službi internet prodaje na dalju obradu. Služba internet prodaje prodavca će nastojati da u najkraćem roku proveri da li smo u mogućnosti da vam obezbedimo poručeni artikal (artikle). Ukoliko nismo u mogućnosti da vam obezbedimo poručeni artikal, primićete e-mail u kojem vas obaveštavamo da poručeni artikal više nije raspoloživ, te da smo prinuđeni da vam otkažemo porudžbinu. U tom slučaju porudžbenica neće biti realizovana. Ukoliko nismo u mogućnosti da vam obezbedimo pojedine od više artikala koje sadrži vaša porudžbenica, pozvaće vas telefonom naš operater internet prodaje i obavestiti koji od poručenih artikala nisu raspoloživi, a biće zatražena i vaša saglanost da vam isporučimo samo one artikle koje ste poručili, a mi ih pritom imamo raspoložive na stanju.


U slučaju da nakon izvršenog poručivanja bude utvrđeno da je omaškom na sajtu u odnosu na poručeni model označena pogrešna cena (na primer umesto 1000 dinara, stoji cena 100 dinara), prodavac će nastojati da kupca u što kraćem roku obavesti o uočenoj grešci i tačnom iznosu cene koja je za poručeni model važila u trenutku poučivanja. U tom slučaju kupac ima pravo da poručeni model plati prema ispravnoj maloprodajnoj ceni ili da odustane od porudžbenice.

Način Plaćanja

Trenutno najlakši način plaćanja je nakon preuzimanja robe koju vam pošaljemo na željenu adresu.


Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje iznosa sa računa prilikom preuzimanja pošiljke. Plaćanje se može izvršiti samo u gotovom novcu, u dinarima (RSD), kuriru koji vam je doneo vašu porudžbinu.

Dostava

Isporuku proizvoda poručenih na sajtu vrši kurirska služba POST EXPRESS na teritoriji Republike Srbije.


Rok dostave za robu kupljenu u internet prodavnici je 2 do 5 radnih dana. Rok počinje kada narudžbinu potvrdi internet prodavnica ili prvog radnog dana nakon podnošenja naloga.


Sve pošiljke sa sajta majadekor.rs isporučuju se u periodu od 8 do 17 časova radnim danima i subotom. Roba se isporučuje kupcu lično ili osobi koju je kupac naveo kao primaoca pošiljke. Kupac ili primalac pošiljke mora se nalaziti na adresi koja je u porudžbenici navedena za isporuku robe u periodu od 8 do 17 časova, radnim danima i subotom. Ukoliko dostavljanje naručene robe bude onemogućeno zbog odsustva kupca ili druge osobe predviđene ovim uslovima i ukoliko roba bude morala da se vrati u polazišno mesto kupac će biti dužan da snosi i troškove povraćaja robe. Robu sa povraćaja, prodavac može dalje prodavati trećim licima, jer se u tom momentu kupoprodaja smatra raskinutom. Prilikom preuzimanja paketa kupac u prisustvu kurira ili poštara vizuelno proverava paket. Ukoliko na paketu ima vidnih oštećenja u obliku pocepanih delova ili nagnječenja, kupac je dužan da zahteva otvaranje paketa u prisustvu službenog lica. Ako se tom prilikom ustanovi da su artikli oštećeni, službenik kurirske službe pravi zapisnik o reklamaciji. U slučaju oštećenja sadržine paketa, kurirska služba nadoknađuje nastale troškove. Svaku pošiljku kurir će pokušati da isporuči 2 puta. U slučaju da i drugi put nista na adresi koju ste ostavili prilikom poručivanja, kurir će pokušati da vas dobije putem telefona koji ste takođe naveli u porudžbenici. Ukoliko i na ovaj način ne uspe da stupi u kontakt sa primaocem, pošiljka se vraća nama. U tom slučaju kupac će biti dužan da snosi troškove povraćaja robe. Robu sa povraćaja, Prodavac može dalje prodavati trećim licima, jer se u tom momentu kupoprodaja smatra raskinutom.


Za sve porudžbine veće od 8000 dinara, isporuka je besplatna. Troškovi dostave za pošiljke čija je vrednost ispod 8000 dinara iznose 300 dinara.

Imam li prava na reklamaciju ?

Ukoliko ste nakon prijema artikla utvrdili da vam veličina ne odgovara, ili iz nekog drugog razloga ne želite isti, molimo vas da nas kontaktirate pozivanjem broja telefona 069 37 57 350 ili nam pošaljite email na adresu: zaveseidekor@gmail.com


Poručeni artikal nije moguće menjati ukoliko je korišćen, odnosno prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakavanju. Rok za zamenu veličine artikla je 14 dana od trenutka podnošenja zahteva od strane kupca, a nakon prijema proizvoda. Troškove zamene robe i novca snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.


Obrazac za reklamaciju možete preuzeti ovde.


NAPOMENA: Potvrdom porudžbine, klikom na dugme PORUČITE, na stranici za kupovinu, saglasni ste sa uslovima zamene veličine artikla i zamene artikla za drugi.


Pravo na odustajanje

Obaveštavamo vas da se prema zakonu o zaštiti potrošača kupovina preko naše internet prodavnice smatra prodajom na daljinu. Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.


Obrazac / izjava o odustanku ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu. U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca, ili na zamenu za drugi proizvod. Iznos plaćene robe se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan. U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Iznos plaćene robe biće vraćen potrošaču nakon što roba bude vraćena u sedište trgovca odakle je potrošaču i poslata. Trgovac ima pravo da uskrati vraćanje plaćenog iznosa ukoliko utvrdi da roba nije u ispravnom stanju, zbog toga što je potrošač robom neadekvatno ili nepravilno rukovao. Prilikom povraćaja robe istu je obavezno vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalnom neoštećenom pakovanju. Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustajanje. Po isteku 14 dana nakon što je kupac poslao obrazac, proizvod se više ne može vratiti. Prilikom povraćaja, robu je obavezno vratiti u ispravnom i nekorišćenjom stanju pri čemu se mora priložiti i originalni fiskalni isečak.


Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak. Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.

Uputstvo za online kupovinu

KAKO KUPITI I KAKO IZABRATI PROIZVOD


Na vrhu stranice, u glavnom meniju nalazi se strana ONLINE SHOP. Na toj strani sa leve strane nalaze se kategorije proizvoda. Kada izaberete željenu kategoriju izlistaće vam se proizvodi koje ona sadrži. Kada izaberete željeni proizvod, na stranici tog proizvoda naći će se sve informacije potrebne za kupovinu kao što su fotografije, cena, opis, specifikacija. Ukoliko vam proizvod odgovara i želite da ga kupite, to možete uraditi na dva načina. Prvi način je stavljanje proizvoda u korpu, a drugi način je poručivanje telefonom.


KORPA ZA KUPOVINU


Ukoliko ste se odlučili za kupovinu stavljanjem proizvoda u korpu, proizvode u korpi možete pregledati klikom na ikonicu korpe koja se nalazi u gornjem desnom uglu sajta. Kada se nalazite u korpi, možete isprazniti korpu, ažurirati korpu ili završiti kupovinu. Nakon toga popunite informacije u formi koja se nalazi ispod sadržaja korpe.


PREGLED PORUDŽBINE


Kada ste pregledali porudžbinu i sigurni ste da su svi podaci ispravno uneti, kliknite na dugme “Naručite”. Klikom na dugme “naručite” završili ste postupak poručivanja i nakon toga, na vaš mail doći će obaveštenje sa detaljima vaše porudžbine. Rok za obradu porudžbine je 1-3 radna dana. Nakon obrade porudžbine, ukoliko su poručeni proizvodi dostupni na stanju, rok za isporuku je do 1-3 radna dana. Ukoliko proizvod nije dostupan na stanju, blagovremeno ćemo vas obavestiti. Za sva dodatna pitanja vezano za vašu porudžbinu možete nam se obratiti putem email adrese zaveseidekor@gmail.com ili putem telefona 069 37 57 350


PORUČIVANJE TELEFONOM


Ukoliko ste se odlučili za poručivanje telefonom, postupak je sledeći:

Da biste poručili telefonom potrebno je da pozovete sledeći broj telefona 069 37 57 350 i našim operaterima saopštite šifru proizvoda koji želite da poručite, željenu veličinu, kao i na čije ime i adresu želite da se željeni proizvod dostavi. Telefonsko poručivanje moguće je radnim danima od 9 do 17 časova i subotom od 9 do 15 časova.

Brza isporuka

na teritoriji Republike Srbije

Podrška

svakim danom od 09 - 17h

Povraćaj robe

14 dana od dana prijema

069 37 57 350

Call centar

Besplatna dostava

za porudžbine preko 8000 rsd

Top