Kako odrediti veličinu zavese

17. Avg 2018

Najčeća dilema naših potrošača je kako da odrede pravu meru za zavesu ili draperiju. Da bismo što lakše objasnili neophodno je da definišemo osnovne pojmove: šta je širina? šta je visina?


Širina zavese predstavlja horizontalnu osu kada pogledate sam prostor koji uključuje prozor ali i garnišnu jer je neophodno odlučiti se kako želite da vaša zavesa bude pozicionirana, što zavisi i od same garnišne. U nekim prethodnim vremenima, garnišne su se postavljale duž cele prostorije gde je smešten prozor, međutim trend novijeg datuma je da garnišna bude samo pola metra šira od samog prozora, odnosno 25cm levo i 25cm desno od prozora. Primera radi ukoliko je prozor 150cm širine, garnišna bi trebalo da bude minimum 200cm širine, a materijala za zavesu je potrebno 400cm, ukoliko želite da zavesa ima falte, odnosno nabore po celoj svojoj površini. Naš savet je uvek kupovina zavese u odnosu x2 na širinu garnišne ili širinu prozora, sve zavisi od preferencija potrošača, ali i od vrste materijala, o čemu ćemo pisati u sledećim objavama. 


Visina zavese predstavlja vertikalnu osu u prostoru predviđenom za zavesu. Idealna visina zavese je od mesta kačenja do poda, minus 5cm, za potrošače koji ne vole da im zavesa "leži" na podu. Dok postoje i želje potrošača da im se zavesa blago naslanja na pod ili da celokupna fabrička visina zavese od 2,80m "leži" na podu, sve zavisi od ličnih afiniteta. Kod uzimanja mere za visinu zavese bitno je voditi računa o mestu gde se kači zavesa, odnosno da li je garnišna postavljena na plafon ili zid. 


Za sve nedoumice tu smo da vam pomognemo i uvek nas možete kontaktirati ukoliko niste sigurni koja bi bila idealna mera zavesa ili draperija. 

Arhiva

Brza isporuka

na teritoriji Republike Srbije

Podrška

svakim danom od 09 - 17h

Povraćaj robe

14 dana od dana prijema

069 37 57 350

Call centar

Besplatna dostava

za porudžbine preko 8000 rsd

Top