Pravilno održavanje zavesa

17. Avg 2018

Postupak pravilnog održavanja zavesa počinje jos prilikom izbora odgovarajućeg materijala koji je u skladu sa željama kupca, potrebama prostora i koji odgovara svojim sastavom, odnosno da poseduje karakteristike materijala koji je lak za održavanje. U današnje moderno doba i fabrike koje proizvode materijale su prepoznale potrebe tržišta pa u svoje materijale kombinuju različite vrste vlakana koji doprinose praktičnosti prilikom postavljanja zavesa. 


Ukoliko ste kupili nove zavese, bilo da su već gotove, sašivene, ili su šivene po meri, prvi korak je da zavese raspakujete, jer što duže stoje savijene u pakovanjima to se povećava mogućnost za pojavljivanjem linija na mestima gde je zavesa savijena. 


Sledeća faza jeste eliminisanje tih linija, jer materijali najčeće stoje na rolnama i njihova težina od presavijanja im stvara neželjene nabore. Zavesu ili draperiju je najbolje dok je SUVA raspeglati, to se učini samo PRVI PUT dok se ne eliminišu linije, sa peglom na paru blagim pokretima nabore ispraviti, kao i porube sa leve i desne strane, jer to omogućava da zavesa bolje i lepše pada kada je budete postavili. Nakon tog prvog i jedinog peglanja, zavesu pažljivo složiti u veš mašinu, voditi računa da mašina ne bude napunjena više od 1/4 svoje zapremine, najbolji način je prati jednu po jednu zavesu. Program na kom se održavaju zavese i draperije jeste osetljivo ili delikatno pranje rublj (u zavisnosti od vrste mašine, ovaj program se različito zove) na temperaturi ne većoj od 30 stepeni, sa blagom centrifugom dovoljnom da odmah nakon završenog pranja zavesu možete vlažnu okačiti. Vlažne zavese i draperije se kače iz razloga što tada dobijaju težinu i lepo padaju i dok se osuše neće se poznavati nikakvi nabori. 


Kasnije tokom vremena postupak održavanja je: skinuti zavesu, složiti je pažljivo u veš mašinu, oprati i opet vlažnu okačiti. 

Arhiva

Brza isporuka

na teritoriji Republike Srbije

Podrška

svakim danom od 09 - 17h

Povraćaj robe

14 dana od dana prijema

069 37 57 350

Call centar

Besplatna dostava

za porudžbine preko 8000 rsd

Top