Večita dilema: duge ili kratke zavese?

20. Avg 2018

Zavese su veoma bitan elemenat u uređenju kuhinje. Izbor zavesa zavisi pre svega od stila i boje nameštaja u prostoru, kao i od boje zidova.

Savremeni domovi uglavnom imaju radijatore ispod prozora, te stoga često dolazimo do situacije da kada su balkonska vrata i prozor jedno pored drugog, moramo imati dugu i kratku zavesu. To je zabluda, duga zavesa preko radijatora niti blokira toplotu, niti može da izgori od radijatora. Najmanji je problem zavesu skratiti, međutim kod skraćivanja zavesa, uskraćeni ste za lepe i moderne dezene koji zahtevaju podudaranje i na dugoj i na kratkoj zavesi, uvek savetujemo da probate sa dugom zavesom, pa makar je tokom grejne sezone podigli magnetom ili šnalom iznad ili sa strane radijatora, a da skraćivanje ostane poslednja opcija. 


Ipak jedna je prostorija u kući ili stanu gde možemo savetovati kratke zavese, to je kuhinja. Neretko moderne kuhinje imaju prozore manjih dimenzija, ali, i ove male površine stakla mogu da budu dekorisane tako da daju dovoljno svetlosti i budu ukras u kuhinji. Ako su prozori u kuhinji, veliki zavese mogu biti u punoj dužini. Za prozor uz radnu površinu kuhinje bolji izbor su kraće zavese. Kraće zavese, do prozorske daske ili u visini između prozorske daske i poda, stvaraju neformalni izgled kuhinje. U dekorisanju kuhinjskih prozora novi trend je da zavese pokrivaju samo deo, gornji ili donji.


Za kuhinjski prozor, u blizini šporeta i pripreme hrane veoma su praktične kratke zavese. Ako je šporet dosta blizu zavesa, dobar izbor su zavese od materijala koji nije lako zapaljiv, kao što su na primer rolo ili rimske zavese. Lagane, prozračne zavese omogučiće da sunčeva svetlost uđe u kuhinju i obezbediće bolju vidljivost. Kuhinja će izgledati toplije sa prozračnim zavesama. 

Arhiva

Brza isporuka

na teritoriji Republike Srbije

Podrška

svakim danom od 09 - 17h

Povraćaj robe

14 dana od dana prijema

069 37 57 350

Call centar

Besplatna dostava

za porudžbine preko 8000 rsd

Top